Titular notícies
La ciutat i la memòria democràtica

Els dies 20 i 21 de novembre es desenvoluparan al Pati Manning unes jornades de debat públic sobre la recuperació de la memòria col·lectiva de la nostra història més immedata: La ciutat i la memòria democràtica. El Centre de Treball i Documentació (CTD), una entitat apareguda en plena Transició i sorgida de l’antifranquisme per fomentar el debat i la confluència dels moviments socials i l’esquerra plural, Desafectos, un grup de fet d’historiadors i historiadores que promou la difusió d’una historiografia crítica, en el marc de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya, hem coincidit en la necessitat d'organitzar aquesta trobada conjunta.

L’objectiu és propiciar el debat en un àmbit concret i acotat, la ciutat de Barcelona, però defugint el particularisme local: la localització del debat ha de permetre fer una discussió tocant de peus a terra, evitant la generalització o l’abstracció, amb perspectives i plantejaments globals. En aquest debat aspirem a que hi participin els diferents agents i sectors implicats en la matèria: societat civil, àmbit científic i acadèmic i administració pública. També volem fer aquest debat aprofitant les aportacions que podem extreure d’altres localitats i territoris d’arreu del món que han desenvolupat iniciatives de gestió pública d’espais de la memòria de la seva història recent. La darrera característica que forma part del plantejament de les jornades és que volem que el debat tingui un caire bàsicament propositiu: l’objectiu últim és poder articular propostes que puguin esdevenir referències per a la definició de polítiques públiques de gestió dels espais de la memòria en àmbits urbans a Catalunya i al conjunt de l’Estat.

L'acte inaugural, que tindrà lloc el 20 de novembre a les 9:30, comptarà amb la presència d'en Jordi Serrano, rector de la UPEC; en Josep M. Fradera, membre del CTD; en Raimon Gassiot, membre de Desafectos i la Maria Jesús Bono, Directora General del Memorial Democràtic.
Últimes Notícies