Titular notícies
Raül Romeva Tornem’hi, amb els transgènics
Raül Romeva
La proposta del Comitè Permanent de la Cadena Alimentària i de la Salut Animal (CPCASA) que autoritza la importació de cereals o de proteïnes vegetals amb presència de restes d’OGM no aprovats a Europa és, simplement, inacceptable. Significa obrir la porta de bat a bat a la contaminació de la cadena alimentària europea. Aquesta decisió posa en qüestió els principis més elementals de la seguretat alimentària europea. A més, qüestiona també el paper de l’Agència Europea de Seguretat Alimentària (EFSA).

Sembla clar que Europa és fortament depenent de les importacions de proteïnes animals. Aquesta situació és el resultat de les polítiques liberals d’obertura del mercat i d’aprovisionament d’aquest a curt termini sense prendre en compte els riscos socials o ambientals als països productors com el Brasil o l’Argentina. Aquesta dependència es conseqüència de cap deficiència ni incapacitat estructural del nostre continent a l’hora de produir els aliments de qualitat que els nostres conciutadans tenen dret a esperar. Ans al contrari. La necessitat i la urgència d’un pla de rellançament de cultures de plantes riques en proteïnes és més actual que mai.

Aquesta acceptació posaria igualment en qüestió tots els esforços en favor d’una millor traçabilitat que s’han engegat fins a la data amb l’objectiu de mantenir a ratlla, precisament, la contaminació global de les provisions alimentàries.

Per tot plegat, doncs, subscric la reflexió que feia ahir el meu company de grup, en Jose Bové, eurodiputat per Europe Ecologie i vicepresident de la Comissió d’Agricultura i Desenvolupament Rural del Parlament Europeu:

"L'entrée en Europe de matières agricoles polluées par des OGM interdits est inacceptable. Je suis indigné de voir comment les entreprises de l'agro-alimentaire utilisent tous les prétextes possibles pour imposer des plantes transgéniques dont la majorité des consommateurs européens ne veut pas. La légalité de la proposition du CPCASA est loin d'être établie et nous étudions la possibilité de porter plainte devant la Cour européenne de Justice. Les Etats membres et la Commission disposent de trois mois pour se forger une opinion. La mienne est déjà arrêtée : je refuse et je m'opposerai à la contamination de la chaine alimentaire en Europe. "

image/jpeg

Font: Raül Romeva
Últimes Notícies